user_mobilelogo

nootjes

Het is dan toch zover gekomen, we moesten de Vocatie zomerweek 2020 afzeggen. Dit kwam niet onverwachts, want de berichten over koren, zingen, muziek maken waren al niet bemoedigend.

De zomerweek van Vocatie met hetzelfde programmaPassie voor Opera, wordt doorgeschoven naar 2021 en loopt dan van 2 t/m 7 augustus. U kunt het alvast noteren.

Op zaterdag 6 maart 2021 hopen we weer een Vocatiedag te kunnen organiseren in de Dorpskerk. Nadere informatie hopen we begin 2021 te kunnen geven.

We houden u op de hoogte en hopen u weer te zien in andere tijden.

Stichting Vocatie Castricum

René stelt zich voor….

Ik begon mijn theatercarrière als regisseur van (jeugd)toneel. Tijdens mijn studie schoolmuziek aan het Conservatorium van Den Haag kwam ik als zanger terecht in verschillende operaproducties en werd ik vooral gegrepen door de metamorfose die de zangers met kostuums en pruiken ondergingen. Hiermee was mijn interesse voor het ambacht van grimeur en pruikenmaker gewekt en ben ik dit ambacht gaan leren bij een grime-atelier.

Sinds die tijd werk ik freelance als grimeur en pruikenmaker voor zowel professionele als amateur opera- en musicalproducties. Samen met Hannie Slingerland geef ik al ruim tien jaar opera-cursussen waarbij ik de regie en vormgeving voor mijn rekening neem. Door de jaren heen heb ik daarvoor een verzameling operakostuums aangelegd die we bij de cursussen gebruiken.
Naar aanleiding van deze operacursussen word ik ook regelmatig door koren gevraagd om hen te adviseren bij de podiumpresentatie en concertregie. Bij de Vocatie-week editie 2020 zal dat ook mijn rol zijn.

Hannie Slingerland studeerde zang bij Margreet Honig, aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis aan het Conservatorium van Utrecht. Zij was als gastdocent stemvorming aan deze opleiding verbonden. Ook was ze jarenlang vast verbonden aan de Nationale Reisopera en werkte freelance bij het Groot Omroepkoor. Zij heeft haar eigen (solisten)ensemble “de Slingerland Singers” en is sinds september 2011 vaste dirigent van Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa. Daarnaast wordt zij regelmatig door orkesten gevraagd om de koorinstudering van projectkoren te verzorgen in samenwerking met diverse (blaas)orkesten. Naast haar werkzaamheden als zangeres en dirigent werkt Hannie als zangpedagoge. Ze geeft naast privéles o.a. stemvorming aan koren en organiseert (opera)cursussen in Amersfoort, Friesland en Frankrijk. Sinds 2018 is zij verbonden aan muziekschool “de Muzen” in Veenendaal.

Hannie heeft een grote passie voor opera. Hier komt alles samen, de menselijke stem als compleet instrument, die onversterkt in staat is boven een (groot)orkest uit te komen. Een goede zangtechniek is hierbij onontbeerlijk. Deze techniek biedt gereedschap om je stem en de muziek  expressief te kunnen zingen .

In de operaliteratuur zijn zulke mooie verhalen en koren waar alle menselijke emoties aan bod komen.

Passie voor de menselijke stem en de muziek staat centraal in het werken van en met Hannie.

Vocal Coach 2020
Judith Kamerman studeerde klassieke zang aan het Hilversums conservatorium.

Ze studeerde o.a. bij Marianne Blok en Paula de Wit. Ook volgde ze workshops bij Margreet Honing.

Na haar studie ontwikkelde ze zich als liedzangeres met een voorkeur voor het franse repertoire, Ze zong de rol van Belinda in Dido and Aeneas van Purcell en, Genoviève in Suor Angelica van Puccini en soleerde in diverse oratoria.

Ze zong in de show ‘de vier jaargetijden’ van Hans Liberg, speelde Sneeuwwitje in de gelijknamige musical en was zangeres in de kinderliedjesband van Dirk Scheele.

Met pianist Frans van Tuyl maakte ze in 2008 een programma ten bate van War Child; 'I hate music', een theaterprogramma met oa muziek van Leonard Bernstein, Francis Poulenc en Claude Debussy, waarbij ze de regie en vormgeving zelf ter hand nam.

Momenteel houdt zij zich onder andere bezig met concerten met oa. Peter Lusse en Erik Janse, operette en combinaties van lichte en klassieke liederen en aria’s in een theatrale, vaak vrolijke setting, en met klassieke en lichte muziek in de Nederlandse taal.

Ze is oprichtster en dirigente van het Koor Van Vergeten Liedjes, waarmee ze meezingconcerten organiseert voor mensen met dementie.

imagesGHEJQZ1Z   nootjes

Al ruim 25 jaar komen zangers uit alle delen van Nederland bij elkaar om te zingen onder leiding van inspirerende dirigenten.
Stichting Vocatie is in 1991 opgericht omdat het als een gemis werd ervaren dat er tijdens de zomervakantie bij de “eigen” koren niet gezongen kon worden. Vocatie is dan ook een samenvoeging van vocaal en vakantie.

Vocatie 2.0

-Klassiek én lichter repertoire
-Nederlands Kamerkoor én King Singers

-Muziek tussen Bach en Beatles!
Zoals altijd verrassend repertoire


Vocatieweek

De Vocatieweek wordt sinds jaar en dag gehouden in de eerste volle week van augustus. Op maandag komen de zangers binnen en vormen elk jaar na een week weer een (h)echt koor. Stichting Vocatie gaat ervan uit dat de deelnemers de week als een verrijking een aanvulling van hun gewone “zangleven” zullen ervaren.

Onder leiding van ervaren dirigenten en een repetitor studeert u een aantal koorstukken in, die als afsluiting van de week gepresenteerd zullen worden aan belangstellenden.
Gedurende de week is tevens een vocalcoach aanwezig waarbij u individueel of met een medezanger stemcoaching kunt volgen.

Vocatiedag
Naast de vocatieweek organiseert Stichting Vocatie in het voorjaar een vocatiedag. Deze wordt gehouden op een zaterdag en staat los van de vocatieweek. Onder leiding van twee dirigenten studeert u een aantal stukken in rond een bepaald thema. De vocatiedag is inclusief lunch. 

De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur met een eindpresentatie voor belangstellenden.

 

 

Privacy statement Stichting Vocatie Castricum