user_mobilelogo
Arno van Raaphorst was als klein jongetje gefascineerd door klassieke muziek en wist op zesjarige leeftijd al dat hij trompettist wilde worden. Dat instrument is het niet geworden, want op het Conservatorium te Alkmaar studeerde hij trombone en daar ontwikkelde zich ook de belangstelling voor het dirigeren.
Na het afstuderen in Alkmaar volgde hij de opleiding voor dirigent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar Ed Spanjaard en Jac van Steen zijn docent waren. Tijdens zijn studie heeft hij de halve finales bereikt op de prestigieuze dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.
Eenmaal afgestudeerd deed Arno van Raaphorst veel ervaring op als dirigent van moderne en klassieke muziek. Hij werkte met het ASKO-ensemble en grote studentenorkesten. Als chef-dirigent van verscheidene koren en symfonieorkesten heeft hij samengewerkt met solisten van formaat als Izhar Elias (winnaar Nederlandse muziekprijs 2011) en Maria Milstein (winnares Anton Kersjes vioolbeurs 2010). Arno leidde de wereldpremière van de opera ‘Drebbel, het volmaakte rood’ gecomponeerd door Kees Wieringa met o.a. Thé Lau en Karin ten Kate. Ook leidde hij het project “Alma Mahler, bride of the wind”, een project van De Karavaan.
Arno van Raaphorst heeft momenteel de muzikale leiding van het Bergens Symfonie Orkest, het Helders Kamer Orkest en het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest.
Juist deze ensembles hebben zijn belangstelling omdat hij bij hen zijn ambitie, om amateurmusici tot een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te brengen, gestalte kan geven. Sinds enige tijd profileert hij zich meer als componist.
Zo componeerde hij een Rapsodie voor de speciale opening van een kinderdagverblijf in Alkmaar en schreef hij samen met de Alkmaarse componist Jan van Wijk de twaalfdelige compositie InHolland. In 2012 componeerde hij de muziek voor een nieuw ballet 'Romeo en Julia' voor het Festival de Arte e Criatividade (FAC) in Alkmaar. In het voorjaar van 2016 wordt de wereldpremière verwacht van zijn nieuwe opera Orpheus. In zijn vrije werk laat Arno zijn liefde voor de dichtkunst spreken: hij toonzet gedichten van Paul van Ostaijen en Judith Hertzberg. Voorbeelden van zijn composities en arrangementen zijn te vinden op de website van zijn eigen muziekuitgeverij De Muziekstek.

anneloesDe Nederlandse alt-mezzo Anneloes Volmer begon haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Henny Diemer. Zij zette haar studie voort aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar zij lessen volgde bij Gerda van Zelm en Jan van Zelm. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Rian de Waal, Miranda van Kralingen, Harry Peters en Rudolf Jansen en wordt momenteel gecoacht door Mariëtte Nollen.

Ze geeft liedrecitals met meerdere pianisten en organisten en werkt regelmatig samen met verschillende kamermuziekensembles. Anneloes verleent geregeld solistische medewerking aan koren. Zo zong ze bijvoorbeeld de alt- en mezzosopraansolo’s van de Hohe Messe, het Weihnachtsoratorium, de Johannespassion en de Matthäuspassion van J.S. Bach. Ook zong ze de solo voor mezzosopraan in het Requiem van Duruflé. In cantatediensten is ze een veelgevraagd soliste. Sinds 2010 brengt Anneloes op aanvraag samen met pianiste Nynke Eekhof en acteur Joop Keesmaat een programma rondom schrijver J.W. von Goethe. Ook zingt ze regelmatig als remplaçant bij het Groot Omroep Koor in Hilversum.

Als jong talent won Anneloes in 1999 in de landelijke finale de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. In het jaar 2000 won ze samen met pianiste Cathelijne Noorland de NCRV Passieprijs, welke bestond uit het opnemen van een CD. In april 2005 maakte Anneloes haar operadebuut als soliste in de kameropera Daniela van de componist Pablo Escande tijdens het Kameroperafestival Zwolle. In november 2006 zong Anneloes in aanwezigheid van Koningin Beatrix de wereldpremière van het stuk “Aussagen” van de Nederlandse Componist Hans Kox, een stuk voor zang en strijkkwartet, gebaseerd op citaten van Prins Claus. Naast haar zangstudie studeerde Anneloes Duitse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 studeerde ze daar af.


Raghna Wissink
(1988) kwam op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met muziek. Ze startte als vierjarige met viool
en twee jaar later volgde het zingen. Van 1999 tot 2011 was zij leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. In de jaren die volgden zong Raghna als lid van het Nationaal Jeugdkoor en het professionele Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van o.a. Frans Brüggen, Jaap van Zweden en  Iván Fischer in de concertgebouwen van Amsterdam, Rotterdam, Berlijn en Parijs. Sinds 2014 zingt ze in het professionele EVA Vocaal Ensemble. EVA geeft concerten en neemt deel  aan coachings en masterclasses van onder andere de King’s Singers.

Raghna behaalde haar master Koordirectie bij Klaas Stok en de bachelors Klassiek Zang en Kerkmuziek bij respectievelijk Marjan Kuiper en Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast studeerde ze Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Raghna is werkzaam als dirigent van Musica Vocalis en Anthem te Zwolle en als hoofddocent aan de lesplaats Zutphen van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Tevens is zij dirigent van de Bachcantates in de Grote Kerk van Blokzijl. Daarnaast ondersteunt zij verschillende collega’s van kamerkoren en oratoriumverenigingen door het geven van stemvorming of als tijdelijke vervanger, en participeert ze in projecten als workshops en scratchdagen.