user_mobilelogo
MerlijnWackersMerlijn Wackers studeerde Docent Muziek en vervolgens hoofdvak koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna volgde hij de masteropleiding koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Als onderdeel van de masteropleiding studeerde hij een semester koor- en orkestdirectie bij Erik Westberg en Petter Sundkvist aan het conservatorium in Piteå, Noord-Zweden.
Merlijn volgde meerdere malen de Kurt Thomas Cursus, waar hij met professioneel kamerkoor werkte en lessen kreeg van o.a. Hans Leenders, Steffen Schreyer en Martin Wright.
Als koorzanger werkte Merlijn mee aan projecten van onder andere het Noordkoor, het Noordelijk Vocaal Ensemble en Musikhögskolans Kammarkör Piteå. Hij was als organisator, dirigent en workshopleider betrokken bij twee edities van het Noordelijk Koorfestival.
Merlijn is als vaste dirigent verbonden aan Jong Vocaal Groningen, gemengd koor Kwajr en Capella Groningen en werkt als repetitor voor vocaal ensemble Cantatrix.

anneloesDe Nederlandse alt-mezzo Anneloes Volmer begon haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Henny Diemer. Zij zette haar studie voort aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar zij lessen volgde bij Gerda van Zelm en Jan van Zelm. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Rian de Waal, Miranda van Kralingen, Harry Peters en Rudolf Jansen en wordt momenteel gecoacht door Mariëtte Nollen.

Ze geeft liedrecitals met meerdere pianisten en organisten en werkt regelmatig samen met verschillende kamermuziekensembles. Anneloes verleent geregeld solistische medewerking aan koren. Zo zong ze bijvoorbeeld de alt- en mezzosopraansolo’s van de Hohe Messe, het Weihnachtsoratorium, de Johannespassion en de Matthäuspassion van J.S. Bach. Ook zong ze de solo voor mezzosopraan in het Requiem van Duruflé. In cantatediensten is ze een veelgevraagd soliste. Sinds 2010 brengt Anneloes op aanvraag samen met pianiste Nynke Eekhof en acteur Joop Keesmaat een programma rondom schrijver J.W. von Goethe. Ook zingt ze regelmatig als remplaçant bij het Groot Omroep Koor in Hilversum.

Als jong talent won Anneloes in 1999 in de landelijke finale de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. In het jaar 2000 won ze samen met pianiste Cathelijne Noorland de NCRV Passieprijs, welke bestond uit het opnemen van een CD. In april 2005 maakte Anneloes haar operadebuut als soliste in de kameropera Daniela van de componist Pablo Escande tijdens het Kameroperafestival Zwolle. In november 2006 zong Anneloes in aanwezigheid van Koningin Beatrix de wereldpremière van het stuk “Aussagen” van de Nederlandse Componist Hans Kox, een stuk voor zang en strijkkwartet, gebaseerd op citaten van Prins Claus. Naast haar zangstudie studeerde Anneloes Duitse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 studeerde ze daar af.


Raghna Wissink
(1988) kwam op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met muziek. Ze startte als vierjarige met viool
en twee jaar later volgde het zingen. Van 1999 tot 2011 was zij leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. In de jaren die volgden zong Raghna als lid van het Nationaal Jeugdkoor en het professionele Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van o.a. Frans Brüggen, Jaap van Zweden en  Iván Fischer in de concertgebouwen van Amsterdam, Rotterdam, Berlijn en Parijs. Sinds 2014 zingt ze in het professionele EVA Vocaal Ensemble. EVA geeft concerten en neemt deel  aan coachings en masterclasses van onder andere de King’s Singers.

Raghna behaalde haar master Koordirectie bij Klaas Stok en de bachelors Klassiek Zang en Kerkmuziek bij respectievelijk Marjan Kuiper en Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast studeerde ze Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Raghna is werkzaam als dirigent van Musica Vocalis en Anthem te Zwolle en als hoofddocent aan de lesplaats Zutphen van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Tevens is zij dirigent van de Bachcantates in de Grote Kerk van Blokzijl. Daarnaast ondersteunt zij verschillende collega’s van kamerkoren en oratoriumverenigingen door het geven van stemvorming of als tijdelijke vervanger, en participeert ze in projecten als workshops en scratchdagen.

Elisabeth Blom en Mathieu Vulto zijn de dirigenten voor de Vocatie Zomerweek 2017 en Ellen Verburgt doet samen met Mathieu de Voorjaar-Studiedag