user_mobilelogo

imagesGHEJQZ1Z  nootjes 

  

Ellen Verburgt
Ellen Verburgt is geboren en getogen in Bergen NH. Als kind speelde zij al piano bij de zusters van het Ursulinenklooster en haar eerste klarinetnoten speelde zij bij de Bergense Harmonie. Het was vanzelfsprekend dat zij na het gymnasium naar het conservatorium ging. In 1991 studeerde zij af met als hoofdvak piano en anderhalf jaar later klarinet. Na een ontmoeting met Hans Keuning, componist en dirigent, werd zij gestimuleerd om bij hem lessen te volgen en nam enkele maanden daarna het Helders Kamerkoor van hem over. Na het volgen van de applicatiecursus bij de SNK behaalde zij het diploma koordirigent.

Inmiddels is zij docent klarinet bij Artex Kunstenschool Texel een ervaren dirigent in zowel klassieke als lichte muziek. Ellen Verburgt is dirigent van Kleinkoor Castricum, het Artex Kamerkoor en een aantal projectkoren, waaronder Bach cantatekoren.

Bach is voor haar een uitdaging en een inspiratiebron. Naast traditionele concerten kan zij erg genieten van theaterachtige voorstellingen met vertellers, zangers en toneelspelers.

Ook jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. Daarom heeft Ellen regelmatig zanglessen, volgt cursussen zoals introductie Alexander techniek en de Kurt Thomas cursus.

 

Website Ellen Verburgt