user_mobilelogo

nootjes
 
Ik ben Elisabeth Blom, een van de dirigenten tijdens de zomerweek van Vocatie Castricum.

Het lijkt me erg leuk om in deze week met de zangers aan de slag te gaan en snel te werken naar een mooi resultaat. Ik stel me zo voor dat iedereen in een vakantiestemming is en in deze week telt nog maar één ding: muziek, muziek, muziek!

Dat is een ideale omgeving om met elkaar mooie dingen te bereiken.

Ik heb als dirigent ervaring met vele soorten koren: kamerkoor, kinderkoor, studentenkoor, cantorij, projectkoren en sinds kort ook een professioneel koor en een professioneel kwartet. De laatste twee professionele ensembles heb ik onlangs opgericht: The Zed Chamber Choir en The Zed Consort (www.musicazelandica.nl)

Behalve dirigent ben ik ook zangeres. Ik zing als sopraan bij Cappella Amsterdam, Studium Chorale Maastricht, en incidenteel bij de Nederlandse Bachvereniging en het Laurens Collegium Rotterdam. Daarnaast werk ik als sopraansoliste.

De combinatie koordirigent en zangeres is naar mijn idee een ideale match, het één versterkt het ander. Als dirigent werk ik dus ook veel aan klankvorming en geef ik soms wat zangtechnische aanwijzingen, waardoor zangers een sleutel aangereikt krijgen om hun stemgebruik verder te ontwikkelen.

Ik ben een dirigent die ervan houdt om hard en efficiënt te werken tijdens de repetities, waarbij ik altijd streef naar het maximaal haalbare resultaat. Tegelijkertijd hecht ik veel aan een ontspannen sfeer, respect en warmte naar elkaar. Wat is er fijner dan met elkaar de mooiste muziek zingen in een sfeer van warmte en genegenheid. En dat ook nog in de zomer...!